Home

 1. photo-1594629609709-32471a5b2ea2.jfif
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 16 april 2021 om 13:26

  Oezbekistan moet meer doen aan de vrijheid van godsdienst

  Samen met enkele collega-Europarlementariërs vraag ik aandacht voor de bescherming van de mensenrechten, met inbegrip van de vrijheid van godsdienst of levensovertuiging, in Oezbekistan. De regering van dat land is recent met de Europese Commissie speciale afspraken over in- en uitvoerrechten bij de handel van allerlei producten overeengekomen. Je moet echter niet alleen handelsvoordelen geven aan Oezbekistan, maar ook heldere afspraken maken over de vrijheid van godsdienst aldaar.

  Lees verder
 2. IMG_4006
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 15 april 2021 om 10:21

  Persbericht: “Puls wederom geslagen, maar nog niet verslagen”

  Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) vindt het bijzonder teleurstellend dat het Europese Hof van Justitie niet meegaat in de stelling dat het pulsverbod er onterecht gekomen is.  Dat is zijn eerste reactie op de uitspraak van het Europese Hof van Justitie.

  Lees verder
 3. wesual-click-rsWZ-P9FbQ4-unsplash.jpg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 14 april 2021 om 10:15

  Persbericht: Europa moet Turkije aanspreken op onderdrukking christenen

  De Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, Josep Borrell, moet de arrestatie van de Aramese monnik Bileçen in Turkije veroordelen. Dat vinden vier Nederlandse Europarlementariërs van christelijke partijen.

  Lees verder