Berichten over Israël

 1. image00005.jpeg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 11 juli 2023

  EU moet tweestatenoplossing bepleiten

  Voorzitter, het uitstekende rapport van collega Incir geeft helder aan dat de enige weg naar duurzame vrede: de tweestatenoplossing is. Die weg wordt door twee partijen zeer bedreigd.

  Lees verder
 2. image00003.jpeg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 6 maart 2023

  Schriftelijke vragen over Tent of Nations

  De EU voert een actief mensenrechtenbeleid en dat moet ook jegens Israël. De Palestijnse familie Nassar van de Tent of Nations voert een decennia lange juridische strijd over de 40 hectare grond die de familie al meer dan 100 jaar in bezit heeft. Vorige week schreef ik een uitgebreide blog over mijn ontmoeting met hen.

  Lees verder
 3. image00004.jpeg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 2 maart 2023

  Jarenlange juridische strijd voor grondbezit

  De Eurofractie van de ChristenUnie bezocht van 20 t/m 24 februari Israël en de Palestijnse gebieden op uitnodiging van vertegenwoordigers van de organisaties Tent of Nations en The International Community of the Holy Sepulchre. Vandaag de vierde blog over onze ervaringen.

  Lees verder
 4. IMG_7894.jpg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 1 maart 2023

  Kerkleiders over de situatie in de Palestijnse gebieden

  De Eurofractie van de ChristenUnie bezocht van 20 t/m 24 februari Israël en de Palestijnse gebieden op uitnodiging van vertegenwoordigers van de organisaties Tent of Nations en The International Community of the Holy Sepulchre. Vandaag de derde blog over onze ervaringen.

  Lees verder
 5. image00004.jpeg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 28 februari 2023

  Verschillende voorbeelden van onrecht

  De Eurofractie van de ChristenUnie bezocht van 20 t/m 24 februari Israël en de Palestijnse gebieden op uitnodiging van vertegenwoordigers van de organisaties Tent of Nations en The International Community of the Holy Sepulchre. Vandaag de tweede blog over onze ervaringen.

  Lees verder
 6. Sabeel.JPG
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 27 februari 2023

  Ontmoeting met Palestijnse christenen

  De Eurofractie van de ChristenUnie bezocht van 20 t/m 24 februari Israël en de Palestijnse gebieden op uitnodiging van vertegenwoordigers van de organisaties Tent of Nations en The International Community of the Holy Sepulchre. De komende dagen besteden we in meerdere blogs aandacht aan onze ontmoetingen aldaar.

  Lees verder
 7. raimond-klavins-030ZIU1Rook-unsplash.jpg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 14 december 2022

  Speech: tweestatenoplossing

  Voorzitter, de situatie tussen Israël en de Palestijnen is zeer complex. Dat vraagt van buitenstaanders, toch denk ik ook, een zekere terughoudendheid. Tegelijk is wel de vraag: wil Israël een tweestatenoplossing? Als ik zie dat onder Netanyahu de afgelopen jaren een gure wind is gaan waaien, dan lijkt die belangrijke oplossing verder weg dan ooit.

  Lees verder