Blogs per auteur

 1. Holy Bible priscilla-du-preez-BQXOcE3ZM9c-unsplash.jpg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 3 juli 2020

  EVP-fractie: benoem een speciale gezant godsdienstvrijheid van de EU

  De EVP-fractie, waar de ChristenUnie ook toebehoort, vindt dat er opnieuw een speciale gezant godsdienstvrijheid van de EU benoemd moet worden. Deze oproep heb ik al verschillende keren gedaan, maar nu heeft onze Europese fractie in het Europees Parlement mede op mijn verzoek hier ook een brief over geschreven naar de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen:

  Lees verder
 2. Please support Honkong 03.07.20 unsplash.jpg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 3 juli 2020

  Persbericht: schaal betrekkingen met China af

  De EU moet de betrekkingen met China afschalen. Dat vindt Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) naar aanleiding van de onlangs aangenomen veiligheidswet door dat land. Vandaag stelt hij hier schriftelijke vragen over aan de Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie Josep Borrell.

  Lees verder
 3. Verbrand kruis.jpg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 18 juni 2020

  EU moet zich sterk blijven maken voor autonomie Hongkong

  De in China aangenomen nationale veiligheidswet voor Hongkong kan desastreuze gevolgen hebben voor de christenen daar. Ik vind daarom dat de EU zich er sterk voor moet inzetten om de hoge mate van autonomie van Hongkong te verdedigen. Vanmorgen werd over dit onderwerp gedebatteerd in het Europees Parlement.

  Lees verder
 4. texel.jpeg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 17 juni 2020

  Geen visserijovereenkomst? Dan geen handelsovereenkomst!

  Zonder visserijovereenkomst, kan er geen handelsovereenkomst gesloten worden met het Verenigd Koninkrijk. Dat was vanmiddag mijn boodschap in het Europees Parlement. Het viel mij op dat van links tot rechts dit standpunt met mij gedeeld werd. Zo zei EU-onderhandelaar Michel Barnier dat hij streeft naar een partnerschap zonder tarieven en quota, maar dat daar ook een visserijakkoord bij hoort. Het kan volgens hem niet de bedoeling zijn dat de Britten aan “cherry picking” gaan doen. Bij een eerlijk akkoord heb je zowel de lusten als de lasten.

  Voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, liet weten dat ze vindt dat er garanties moeten komen voor de Europese vissers die al tientallen jaren in de Britse wateren actief zijn.

  Lees hieronder mijn bijdrage in het debat over een handelsakkoord tussen de EU en het VK:

  Lees verder
 5. texel.jpeg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 5 juni 2020

  Reactie Eurocommissaris op vragen over gevolgen coronacrisis voor visserijsector

  Samen met collega-Europarlementariërs Bert-Jan Ruissen (SGP) en Annie Schreijer-Pierik (CDA) heb ik Eurocommissaris Sinkevičius van Visserij vragen gesteld over de gevolgen van de coronacrisis voor de visserij. Lees hieronder de door ons gestelde vragen en de antwoorden daarop.

  Lees verder
 6. texel.jpeg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 5 juni 2020

  Persbericht: Zwarte dag voor brexitonderhandelingen

  Een no deal brexit lijkt door de houding van Groot-Brittannië onvermijdelijk. Dat is de reactie van Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) op de persconferentie van brexitonderhandelaar Michel Barnier.

  Lees verder
 7. EP-3
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 3 juni 2020

  Dringende oproep voor één vergaderlocatie: Brussel

  De maandelijkse verhuizing van Brussel naar Straatsburg is geldverslindend en milieuonvriendelijk. Dat moet daarom stoppen.

  Lees verder
 8. EP-3
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 27 mei 2020

  Persbericht: We móeten er samen uitkomen met het EU-herstelplan

  In de EU móeten we er samen uitkomen met een herstelplan. Dat is de reactie van Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) op de nieuwe plannen van de Europese Commissie voor het herstel van de crisis in de Europese Unie.

  Lees verder
 9. EP-3
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 20 mei 2020

  Persbericht: Verbod op pulsvisserij moet van tafel

  Het Europese verbod op de pulsvisserij moet van tafel. Dat vindt Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie). Uit het wetenschappelijke advies van de Internationale Raad voor de Verkenning van de Zee (ICES) dat vandaag gepubliceerd is, blijkt dat de pulsvisserij flink minder impact heeft op de ecologie en het milieu dan vissen met de traditionele boomkor.

  Lees verder
 10. EP-3
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 15 mei 2020

  Eerste stap naar verplichte verantwoording onkostenvergoedingen Europarlementariërs

  Een steeds grotere groep Europarlementariërs vindt dat er verantwoording afgelegd moet worden over de Algemene Onkosten Vergoeding (AOV). Iedere Europarlementariër krijgt per maand ruim 4500 euro (naast het salaris) die men geacht wordt te besteden aan een reeks onkosten zoals kosten voor bureau, telefoon, ICT en boeken/kranten/tijdschriften. Het Parlement vraagt geen verantwoording over de besteding van deze grote som geld.

  Lees verder