Schriftelijke vragen over Tent of Nations

image00003.jpeg
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 6 maart 2023 om 14:40

Schriftelijke vragen over Tent of Nations

De EU voert een actief mensenrechtenbeleid en dat moet ook jegens Israël. De Palestijnse familie Nassar van de Tent of Nations voert een decennia lange juridische strijd over de 40 hectare grond die de familie al meer dan 100 jaar in bezit heeft. Vorige week schreef ik een uitgebreide blog over mijn ontmoeting met hen.

De laatste ontwikkeling is dat op 2 maart jongstleden, de bezwarencommissie van het Militair Hof op de Westelijke Jordaanoever de zitting heeft uitgesteld tot 15 mei, om daarmee bezwaarmakers aan te moedigen hun zaak tegen de familie Nassar in te brengen. Dit proces van uitstel en traineren is al een lange tijd gaande, en verhindert dat er recht kan worden gedaan aan de familie Nassar.

De Europese Dienst voor Extern Optreden (de diplomatieke dienst van de EU), zou wat mij betreft er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat de familie Nassar een eerlijk proces krijgt. Ik heb de Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, Josep Borrell daarom schriftelijke vragen gesteld over deze kwestie. Deze vragen zijn als bijlage bij dit bericht terug te lezen.

Bijlagen

Labels: , ,