Speech: Levens tellen niet voor dictator Putin

Vlaggen EU Oekraïne 01.03.22.JPG
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 8 maart 2022 om 18:11

Speech: Levens tellen niet voor dictator Putin

Levens tellen niet voor dictator Putin. Hij zaait dood en verderf. Hij laat steden in Oekraïne willekeurig met artillerie en raketten beschieten. Miljoenen slaan op de vlucht richting het westen.

De vraag die hier dus bij komt is: waarom veroordeelt de Russisch Orthodoxe kerk het geweld van Putin niet? Het is de heilige plicht van de kerk deze aanval ten volle te veroordelen.

Het kleine Moldavië moet op een bevolking van bijna 3 miljoen inwoners meer dan 100.000 vluchtelingen opvangen. Dat kan dit armste land van Europa niet aan. Bovendien beseft iedereen in dat land: zijn wij na Oekraïne het volgende slachtoffer van Putin’s geweld? Die vraag klemt des te meer omdat er nu al Russische troepen zijn in Transnistrië. De EU moet er dus alles aan doen, Moldavië bij te staan!

Dubieus is de rol van Servië. Dit land stemde in de vergadering van de Verenigde Naties voor de resolutie die de Russische aanval veroordeelde. Dat is prima dus. We zien echter ook wat anders. In Servië zijn grote demonstraties gehouden voor Rusland. En terwijl alle luchtverkeer van en naar Rusland door Europese landen is opgeschort, heeft Air Serbia de vluchten naar Moskou verdubbeld.

Het is hoog tijd dat de EU het kandidaat-lidmaatschap van Servië heroverweegt. Voor je het weet halen we met Servië het Paard van Troje binnen.