Dankbaar voor jubilieumeditie Europees Gebedsontbijt

image00002.jpeg
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 8 december 2022 om 16:48

Dankbaar voor jubilieumeditie Europees Gebedsontbijt

Het Europees Gebedsontbijt bestaat 25 jaar: een jubileumeditie. Dat was te merken ook, want er kwamen zo’n 450 gasten van binnen en buiten Europa op dit evenement af wat ik mocht hosten. Nog nooit eerder was de opkomst zo hoog. We moesten daarom noodgedwongen uitwijken naar lunchkantine van het Europees Parlement, de enige locatie die groot genoeg is om zo’n groot ontbijt te kunnen organiseren.

Gor Khatchikyan was een van de hoofdsprekers tijdens het Gebedsontbijt. Daarnaast sprak ook Mircea Geoană, plaatsvervangend secretaris-generaal van de NAVO.
image00005 
image00003
Erg mooi is dat er dit jaar ook een bijbel rondgaat bij gebedsontbijten die overal in Europa worden gehouden, waarbij in de voorkant een persoonlijke boodschap wordt geschreven. Vorige week werd dat in Den Haag nog gedaan door Gert-Jan Segers.
image00001
image00004
Aangezien het Europees Gebedsontbijt inmiddels 25 jaar - een generatie lang - bestaat, hebben we gekozen voor Psalm 100:5 als thema voor deze jubileumeditie:
De HEER is goed, zijn liefde duurt eeuwig, zijn trouw van geslacht op geslacht.
- Nieuwe Bijbelvertaling
 
Inzamelingsactie Oekraïne
Tijdens deze jubileumeditie, vond voor één keer een speciale actie plaats. We willen graag geld inzamelen voor generatoren die naar Oekraïne gestuurd kunnen worden. Dat is hard nodig omdat de winter voor de deur staat en de Oekraïners problemen hebben met hun energievoorziening als gevolg van de oorlog met Rusland. Meer informatie hierover is te vinden op: https://europeanprayerbreakfast.eu/generators-for-ukraine/

Labels: , ,