Europees Parlement moet eigen klimaatimpact verkleinen

emmanuel-burdin-mMnsOrH9hiI-unsplash.jpg
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 23 augustus 2022 om 14:20

Europees Parlement moet eigen klimaatimpact verkleinen

Het Europees Parlement moet grote stappen zetten om haar eigen klimaatimpact te verkleinen. Ik heb de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, daar een brief over geschreven.

Deze zomer zijn we helaas getuige geweest van de dramatische gevolgen van de klimaatverandering. In het nieuws hoor je constant berichten over beerslagtekorten, extreme droogte en droogvallende rivieren, maar ook over hitterecords en smeltende ijstoppen.

Tegelijkertijd zetelt het Europees Parlement nog steeds op drie locaties, te weten: Brussel, Straatsburg en Luxemburg. Ik zie daarom graag dat er een aantal ingrijpende maatregelen worden genomen. Te denken valt aan:

  • Het afsluiten van het parlementsgebouw in Straatsburg op het moment dat daar niet vergaderd wordt
  • Het terugbrengen van het energiegebruik tussen 21:00 en 05:00 uur
  • Gedurende de plenaire vergaderingen zouden assistenten die niet afreizen naar Straatsburg thuis kunnen werken i.p.v. op kantoor in Brussel

Ik vind het belangrijk dat er een werkgroep van het Europees Parlement komt die nog voor komende winter concrete voorstellen doet hoe het parlement op energie kan bezuinigen en de eigen ecologische voetafdruk kan verkleinen.

Bijlagen