Dringend hardere sancties tegen Rusland vereist

1648887675385_20220401_EP-129397C_MUS_016_MOBILE.jpg
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 5 april 2022 om 10:20

Dringend hardere sancties tegen Rusland vereist

Er is een dringende noodzaak om de sancties tegen het criminele regime van Poetin drastisch te versterken. Samen met 200 collega-Europarlementariërs heb ik dat laten weten aan de voorzitter van de Europese Raad, de voorzitter van de Europese Commissie en de hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid.

Deze oproep doen we na de ontdekking van de verschrikkelijke Russische oorlogsmisdaden in Bucha, de voortdurende verwoesting van Marioepol en de deportatie van duizenden Oekraïense burgers naar Rusland. De brief is een initiatief van Guy Verhofstadt, de collega met wie ik samen het Europees Parlement achter ons heb gekregen om de Sacharovprijs van 2021 aan Navalny toe te kennen.
 
Wij dringen er in de brief op aan om onmiddellijk een speciale bijeenkomst van de Europese Raad te beleggen met als doel om het volgende op te leggen:
  • een volledig olie-, gas- en kolenembargo;
  • een sluiting van alle havens voor Russische schepen en goederen;
  • een volledige ontkoppeling van alle Russische banken van SWIFT;
  • een uitbreiding van de sanctielijst van Russische oligarchen, ambtenaren en ambtenaren op basis van de namen die zijn verstrekt door de stichting van Alexei Navalny.

De volledige (Engelstalige) brief is als PDF-bestand bijgevoegd bij dit bericht.

Bijlagen