Gerichte sancties tegen Poetin noodzakelijk

paul-g-q4QFFcLwYMM-unsplash.jpg
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 28 februari 2022 om 16:30

Gerichte sancties tegen Poetin noodzakelijk

De EU moet sancties treffen die specifiek zijn gericht op Poetins persoonlijke rijkdom. Die oproep doe ik samen met ruim honderd collega-Europarlementariërs in een brief aan de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en de Hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid Josep Borrell.

Hoewel sancties tegen Rusland als geheel uiteindelijk noodzakelijk zijn, hebben gerichte sancties tegen Poetin zijn eigen rijkdom de meeste impact. Op dit moment is het echter niet mogelijk om op EU-niveau sancties toe te passen tegen personen die betrokken zijn bij corruptie op hoog niveau.

Het is daarom van essentieel belang voor de EU om corruptie toe te voegen aan de zogenoemde “Magnitsky Act”.

De brief die ik met tal van andere collega's heb ondertekend, is als PDF-bestand toegevoegd aan dit bericht.

Bijlagen