Persbericht: “Voorzitter Metsola is een uitstekende keuze”

22-01-18_results_congratulations_020_51827163427_o.jpg
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 18 januari 2022 om 12:36

Persbericht: “Voorzitter Metsola is een uitstekende keuze”

“Roberta Metsola is een zeer geschikte voorzitter van het Europees Parlement, een echte christendemocraat met het hart op de goede plek.” Dat is de reactie van Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) op haar verkiezing zojuist.

Met een overtuigende meerderheid van 458 stemmen voor, is de Maltese Roberta Metsola vanmorgen gekozen tot voorzitter van het Europees Parlement. Van Dalen: “Ik ben erg dankbaar dat zij deze rol mag vervullen. Collega Metsola is een uitstekende keuze.”

Peter van Dalen heeft in zijn politieke werk veel contact met EVP-collega Roberta Metsola, en beschouwt haar als een belangrijke politieke medestander: “Metsola zet zich vol overtuiging in voor de vrijheid van godsdienst. Zo was ze in december nog co-host van het Europees Gebedsontbijt, wat mede door mij werd georganiseerd. De godsdienstonvrijheid neemt helaas wereldwijd sterk toe, het feit dat zij zich hier ook sterk voor inzet, zie ik als een enorme steun in de rug.”

De verkiezing van de nieuwe voorzitter heeft wel een treurige schaduwkant, omdat de vorige voorzitter van het Europees Parlement, de sociaaldemocraat David Sassoli, vorige week overleed. Zijn termijn zou deze maand aflopen.

Roberta Metsola wordt benoemd voor de tweede helft van de mandaatperiode die loopt tot medio 2024.