Inspirerend Europees Gebedsontbijt

uitnodiging.GIF
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 1 december 2021 om 12:02

Inspirerend Europees Gebedsontbijt

Het jaarlijkse Europees Gebedsontbijt is dit jaar voor de 24e keer gehouden in Brussel. Het doel van deze samenkomst is om christelijke politici - in en buiten Europa - in vriendschap en gebed met elkaar te verbinden.

Het gebedsontbijt was deze keer zeer insprirend, omdat er twee uiterst bijzondere sprekers aanwezig waren. De hoogleraren Heino Falcke en Cees Dekker vertelden elk vanuit zijn eigen vakgebied over hoe geloof en wetenschap elkaar aanvullen tot eer van God.

Dat deden ze door te vertellen over het heelal (universe) en over de wereld van atomen en moleculen (tinyverse).

Vanwege de huidige coronasituatie was er deze keer een kleine groep Europarlementariërs fysiek aanwezig. Andere genodigden konden online aan het event deelnemen.