Start podcast “Met Peter in Europa”

20210623_EP-116375E_PB9_0323.JPG
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 9 november 2021 om 14:03

Start podcast “Met Peter in Europa”

Mensen die geïnteresseerd is in de Europese politiek kunnen vanaf vandaag luisteren naar mijn nieuwe podcast “Met Peter in Europa”. Op deze manier wil ik een inkijkje geven in mijn werk als Europarlementariër.

Met behulp van de (sociale) media en deze website proberen we degenen die ons werk volgen op de hoogte te houden, maar de berichten zijn meestal kort en krachtig. Een podcast biedt meer ruimte voor verdieping. Wij hopen op deze manier een totaalpakket aan informatie aan te bieden.

We hebben podcastmaker Zegert van der Linde gevraagd voor de productie. Hij kan als onafhankelijke partij met een frisse blik vragen kan stellen. Van der Linde zegt zelf graag op de stoel van de luisteraar te gaan zitten en hij wil de EU op een laagdrempelige manier wat dichter bij de mensen te brengen. Omdat ik inmiddels al in mijn derde mandaatperiode zit, kan ik hem veel vertellen over het reilen en zeilen van het Europees Parlement en hoe ik mijn werk daar zelf beleef en ervaar. In de eerste aflevering ga ik in op vragen als hoe mijn werkweek eruit ziet en waarom het Europees Parlement in zowel Brussel als Straatsburg vergadert.

De bedoeling is dat op elke tweede dinsdag van de maand een nieuwe aflevering van Met Peter in Europa verschijnt. De afleveringen zijn te beluisteren via Spotify en iTunes. Op dinsdag 9 november 2021 komt de eerste aflevering online.

logo_podcast_EVP_PvD_3000x3000px

Foto: © European Union 2021 - Source : EP