Speech: Hulp voor Afghanistan nodig

ej-wolfson-8A7M2u4G4d0-unsplash.jpg
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 14 september 2021 om 17:08

Speech: Hulp voor Afghanistan nodig

Nu de Taliban terug zijn is er grote angst bij alle Afghanen die de afgelopen jaren gewerkt hebben met en voor de Westerse troepen. Denk bijvoorbeeld aan tolken, koks en chauffeurs. Deze mensen mogen we niet in de steek laten.

Daarom moeten de Europese lidstaten deze mensen evacueren voor zover ze nog niet hier zijn, en fatsoenlijk opvangen.

Ook moet de EU zich niet door buurland Pakistan laten inpakken, omdat het land Afghaanse vluchtelingen opvangt. De eisen van het GSP+-pakket blijven voor Pakistan, ook nu. De resolutie die in april 2021 hier is aangenomen staat nog steeds.

Daarnaast vrees ik voor de vrijheid van godsdienst in Afghanistan. Voor christenen en andere gelovigen ziet de toekomst er diepzwart uit. De EU moet hen niet uit het oog verliezen. Reden te meer dus om met spoed een nieuwe Speciale gezant voor de godsdienstvrijheid te benoemen!