Brief van EVP-fractie: benoem snel een nieuwe Speciale gezant godsdienstvrijheid

hugo-fergusson-B7lZWiAX1p8-unsplash.jpg
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 14 september 2021 om 14:59

Brief van EVP-fractie: benoem snel een nieuwe Speciale gezant godsdienstvrijheid

De EVP-fractie schrijft in een brief aan de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, dat er met spoed een nieuwe Speciale gezant godsdienstvrijheid benoemd moet worden.

Zowel tijdens onze fractievergaderingen als in persoonlijke gesprekken heb ik verschillende keren duidelijk gemaakt dat deze positie met spoed opnieuw ingevuld moet worden. De christendomcratische EVP-fractie in het Europees Parlement, waar de ChristenUnie ook toe behoort, is dat met mij eens en heeft nu op mijn verzoek een brief geschreven aan Ursula von der Leyen.

In het schrijven wordt benadrukt "hoe belangrijk het is om deze functie met spoed te vervullen". De Europese Commissie wordt daarnaast opgeroepen om "zonder onnodig uitstel een nieuwe speciale gezant te benoemen en om zijn institutionele mandaat en capaciteit te versterken om Europa te helpen zijn focus op de bescherming van religieuze minderheden te verscherpen."

De volledige (Engelstalige) brief is als hieronder als bijlage te vinden.

Bijlagen

Deel dit bericht