Officiële opening zonnepark TSN Groen in Houten

IMG_2709.PNG
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 30 maart 2021 om 13:15

Officiële opening zonnepark TSN Groen in Houten

TSN Groen in Houten is een voorloper in Europa als het gaat om het behalen van de klimaatdoelstellingen van de Green Deal. Dat blijkt ook uit het het enorme zonnedak dat ik gisteren mocht openen.

Op het dak van dit logistieke bedrijf liggen ruim 3000 zonnepanelen. In een hoogwerker mocht ik tientallen meters omhoog om het zonnepark met eigen ogen te aanschouwen en daar een lint door te knippen. Bij de ceremonie hield ik de volgende speech:

Mij is gevraagd enkele passende opmerkingen te maken bij de opening van dit nieuwe zonnedak.

Welnu, hier hemelsbreed zo’n tien kilometer vandaan staat ook een gebouw dat de energie van de zon aanroept. In 1636 begon in Utrecht de universiteit. Men nam als lijfspreuk een woord van de profeet Maleachi aan, waarin de zon der gerechtigheid wordt aangeroepen: sol iustitiae illustra nos.

Een prachtige bede en die wens ik ook TSN toe: dat de zon der gerechtigheid hier mag schijnen, in de dubbele betekenis van het woord. De zon die licht en energie geeft op dit grote dak ten bate van het bedrijf en ten bate van de samenleving die groene stroom krijgt via het net.

Maar ook dat de zon der gerechtigheid hier mag schijnen in de harten van de managers en van de medewerkers. Dat men weet hier in het licht van de grote zon te mogen werken, coram Deo, en dat dat licht wordt doorgegeven in woord en daad. Sol iustitiae illustra TSN.

Met die wijsheid voor een ieder in dit bedrijf verklaar ik graag dit zonnedak voor geopend!