Speech: Escalerende spanningen in Varosha na illegale acties van Turkije

hasan-almasi-OwqLxCvoVxI-unsplash.jpg
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 24 november 2020 om 17:29

Speech: Escalerende spanningen in Varosha na illegale acties van Turkije

De Turkse agressie groeit. Het Erdogan-regime gaat te keer tegen Griekenland, op Cyprus, in Artsakh, in Syrië en in Libië. En Erdohan is bezig Russische S-400 raketten te testen.

In de nu voorliggende resolutie wordt gezegd dat de Europese Unie verder moet met de dialoog met Turkije, met diplomatie, met echte samenwerking en met onderhandelen in een geest van goede wil.

Voorzitter, we zien al jaren dat Turkije juist niet wil praten. Erdohan zet Europa onder druk: hij weet dat er in sommige Lidstaten angst heerst vanwege de grote Turkse gemeenschappen daar. Erdohan weet dat hij kan dreigen met het opzeggen van de migratie-deal met de EU.

Wij hebben niet te wijken voor chantage. Laten wij onze slappe handen sterken, laten we onze knikkende knieën verstevigen. De tijd van dialoog, overleg, praten en onderhandelen is voorbij. Het is tijd voor gerichte sancties tegen Turkije en Erdogan.

---

Deze speech hield ik vandaag in het Europees Parlement tijdens het debat over de escallerende spanningen in Varosha na de illegale acties van Turkije.