Stop antisemitisme in Europa

b0a9edad-a74f-4cf9-a84d-d6cbe0d2a8d1.JPG
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 11 februari 2020 om 20:56

Stop antisemitisme in Europa

75 jaar na Auschwitz is Jodenhaat helaas nog springlevend. De Britse organisatie Community Security Trust houdt al sinds 1984 incidenten tegen joden nauwgezet bij. Over het jaar 2019 stelde CST onlangs vast, dat de 1805 incidenten in Engeland tegen Joden het hoogste cijfer ooit was sinds het begin van de registratie.

Helaas is de reeks waaruit Jodenhaat in Europa blijkt bijna oneindig. Met talloze dieptepunten, zoals bijvoorbeeld de aanslag door een rechts-extremist op de synagoge in Halle op grote Verzoendag 2019. Maar ook bij links zien we Jodenhaat: vorig jaar stapten zeven Labour-leden op, omdat partijleider Corbyn antisemitisme in zijn partij nauwelijks aanpakte. En in dit land, Frankrijk, is het spook van het antisemitisme nog zeer actief, met de moord van Holocaust-overlevende Mireille Knoll in 2018 als zwart dieptepunt. Begin deze maand werden in mijn land in Dordrecht Joodse graven beklad.

Antisemitisme mogen we nooit tolereren. Tekent u op www.stopantisemitism.eu de Europese petitie tegen antisemitisme die ik vanmiddag met enkele collega’s ben gestart.