Veel belangstelling voor presentatie World Watch List van Open Doors

World Watch List (Open Doors).png
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 21 januari 2020 om 18:56

Veel belangstelling voor presentatie World Watch List van Open Doors

Tientallen belangstellenden kwamen vandaag naar de presentatie van de World Watch List 2020 van Open Doors in het Europees Parlement.

Open Doors presenteerde vandaag in het Europees Parlement op mijn uitnodiging de World Watch List vervolgde christenen. Dat vind ik belangrijk omdat er hier nog veel collega´s zijn die de ernst en omvang van dit mondiale probleem niet zien, of niet willen zien.
Voor mij is deze presentatie een extra stimulans om door te gaan met ons werk voor de godsdienstvrijheid in de wereld. Dat werk kreeg afgelopen week een extra impuls omdat de Conferentie van Fractievoorzitters akkoord is gegaan met de heroprichting van de EP Intergroep Godsdienstvrijheid, waarvan ik opnieuw Co-Voorzitter ben geworden.
Laten we overigens niet vergeten dat achter alle informatie en cijfers van de World Watch List het uiteindelijk om mensen gaat! Een van die mensen was vandaag in het Europees Parlement om van zijn leven te vertellen, de Noord-Koreaan Timothy. Bedenk dat er niet alleen in Noord-Korea maar in tal van landen in de wereld duizenden, ja miljoenen Timothy´s leven: christenen die dagelijks vervolgd worden. Opkomen voor hen is een zeer belangrijke drijfveer van ons politieke werk in de Europese Unie.