Bijdrage aan het debat in Straatsburg met de Europese Commissie over het gevaar van rechts geweld

WhatsApp Image 2019-05-03 at 07.13.59.jpeg
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 21 oktober 2019 om 19:37

Bijdrage aan het debat in Straatsburg met de Europese Commissie over het gevaar van rechts geweld

Bijdrage aan het debat met de Europese Commissie over het gevaar van rechts geweld, gelet op de recente aanslag bij de synagoge van Halle: 

Afgelopen zomer publiceerde het Europese Agentschap voor de Fundamentele Rechten (FRA) een rapport waaruit blijkt, dat het antisemitisme in de Europese Lidstaten de afgelopen vijf jaar (5) is toegenomen.

Uit die studie blijkt dat bijna dertig procent (30) van de Joden in de Europese Unie in de afgelopen twaalf maanden serieus is lastiggevallen vanwege hun Joodse afkomst.

Acht-en-dertig (38) procent van de respondenten meldt in de studie te denken aan emigreren, wég uit Europa. De recente aanslag in Halle heeft deze cijfers en bevindingen helaas bevestigd.

 

Deze cijfers zijn ronduit verontrustend. Wij hebben hier de mond vol over ‘De democratische rechtsstaat’. Het is daarom essentieel, dat de nieuwe Europese Commissie bestrijding van antisemitisme speerpunt van haar beleid maakt. Dat kan op tal van manieren, zoals:

  • Lidstaten aansporen de veiligheid van de Joodse gemeenschappen te garanderen, inclusief waar nodig beveiligingsmaatregelen;
  • Lidstaten aansporen in àlle onderwijsprogramma’s aandacht te vragen voor de holocaust, antisemitisme en de geschiedenis van het Jodendom in Europa;
  • Een verstrekte positie van de EU coördinator voor bestrijding van antisemitisme. Commissievoorzitter Von der Leyen moet hier “Chef-Sache” van maken door deze coördinator direct onder haar persoonlijke bevoegdheid te plaatsen.

 De Europese Unie mag in de schrikbarende ontwikkeling van toenemende Jodenhaat niet berusten!!

TEKEN OP WWW.STOP-ANTISEMITISME.NL onze Europese petitie tegen antisemitisme