Mijn steun aan Von der Leyen

tour binnenplaats close
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 16 juli 2019 om 16:15

Mijn steun aan Von der Leyen

Vanochtend is het debat in het Europees Parlement geweest over de benoeming van Ursula von der Leyen tot voorzitter van de Europese Commissie. Vanavond om 18.00 uur begint de stemming hierover. Mijn steun krijgt ze om de volgende redenen:

 

"Von der Leyen als nieuwe Commissievoorzitter krijgt mijn steun. Vooral haar inzet voor het klimaat, de rechtsstaat, haar steun voor de economische motor van de EU (het midden- en klein bedrijf) en het aanpakken van multinationals die belasting ontwijken, spreken mij aan.

Helaas heb ik haar niet gehoord over het opkomen voor godsdienstvrijheid en de benarde situatie van religieuze minderheden in de wereld. Uiteraard kan ze in haar speech nu niet alles zeggen, maar ik zal bij haar een nieuw mandaat voor een speciaal vertegenwoordiger voor godsdienstvrijheid bepleiten. En het item godsdienstvrijheid moet opnieuw hoog op de Europese politieke agenda komen.

Von der Leyen is een compromiskandidaat van de regeringsleiders. Ik lig er niet wakker van dat ze geen Spitzenkandidaat is. Op onderdelen waar ze veel meer Europa wil - zoals bij de transnationale kieslijsten - zal ik haar kritisch blijven volgen."