Landelijk Bestuur ChristenUnie in Straatsburg

08484ab4-7041-4210-936e-8643e21419f8 (1).JPG
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 19 november 2018 om 13:45

Landelijk Bestuur ChristenUnie in Straatsburg

Vorige week dinsdag en woensdag was het Landelijk Bestuur (LB) van de ChristenUnie op bezoek in Straatsburg. Ze brachten daar, samen met enkele jongeren van PerspectieF en een delegatie van het Partijbureau, een bezoek aan het Europees Parlement en de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Raad van Europa. 

Het LB heeft onder meer gesproken met leden van de Europese christelijke partij waar de ChristenUnie bij aangesloten is, de ECPM. Ook heeft het LB de vergadering van de fractie van de ChristenUnie in het Europees Parlement, de ECR, bijgewoond. Er is gesproken met verschillende leden van deze fractie. Ook keek het bestuur alvast vooruit naar de Europese Parlementsverkiezingen in 2019 en de toekomst van de ChristenUnie in Europa. 

Vrijdag was het de Dag van de Ondernemer. Daarom ben ik op Urk geweest, bij het bedrijf Dayseaday. Ik kreeg een rondleiding van Jelle van Veen, directeur en eigenaar van deze onderneming. Het bedrijf importeert en exporteert vis van en naar Nederland. Tijdens een rondleiding vertelde hij mij over handeldrijven in Europa en de mogelijke gevolgen van de Brexit op die handel. Het was een erg informatief gesprek!

Groepsfoto van het Landelijk Bestuur, het partijbureau en PerspectieF in Straatsburg.

Bij Dayseaday op Urk.

Labels: , ,