Samenvoeging bestuurderspas en rijbewijs voorlopig van de baan

Hybride vrachtauto platdinsdag 03 juli 2012 15:00

Het Europees Parlement heeft vandaag in Straatsburg besloten dat de bestuurderspas en het rijbewijs van vrachtwagenchauffeurs voorlopig niet worden samengevoegd. Europarlementariër Peter van Dalen is blij met de uitkomst van de stemming. ,,Als die kaarten worden samengevoegd, wordt een chauffeur dubbel bestraft bij een administratieve overtreding. Hij mag niet meer werken omdat zijn bestuurderspas is ingenomen, maar ook privé mag hij niet meer autorijden omdat hij ook zijn rijbewijs kwijt is. Dat is onredelijk."

Het Europees Parlement heeft de Europese Commissie gevraagd binnen twee jaar nog eens grondig te onderzoeken of het samenvoegen van de passen wel verstandig is. Van Dalen heeft geen behoefte aan zo´n onderzoek. Voor hem staat de uitkomst al vast. ,,Het mogelijk dubbel bestraffen van chauffeurs is een onzinnig idee. Als een boekhouder een administratieve blunder maakt, hoeft hij toch ook zijn privé bankpas niet in te leveren?"

 

Privacy

Ook de Europese Toezichthouder voor Gegevensbescherming heeft zich uitgesproken tegen het samenvoegen van de documenten. Volgens de Toezichthouder wordt de privacy van chauffeurs geschonden als controle-instanties toegang krijgen tot alle informatie die tegenwoordig in microchip op het rijbewijs staan. Van Dalen hierover: ,,Als zo´n autoriteit zich ook tegen die samenvoeging verzet moeten we er zeker niet aan beginnen."

« Terug

Reacties op 'Samenvoeging bestuurderspas en rijbewijs voorlopig van de baan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.