Van Dalen vraagt om duidelijkheid over 45 ft palletwide container

woensdag 23 juni 2010 17:05

Vandaag heeft Europarlementarier Peter van Dalen vragen gesteld aan de Commissie over 45 ft palletwide containers. Momenteel leeft onder ondernemers veel onduidelijkheid over de geschiktheid van deze pallets. Van Dalen: ,,Het gaat mij erom dat regels duidelijk zijn, en niet juist het tegenovergestelde teweegbrengen. "

 

In het rapport Effects of adapting the rules on weights and dimensions of heavy commercial vehicles as established within Directive 96/53/EC, van november 2008, is te lezen op pagina 154 dat de 45ft Container op dit moment niet voldoet aan de vereisten van Richtlijn 96/53/EG. Er zijn echter verschillende 45ft containers. De meeste containers die in het Europese vervoersysteem worden gebruikt zijn de 45 ft palletwide containers met afgevlakte hoeken (Geest corner castings).

Is de Europese Commissie op de hoogte van het bestaan van deze 45 ft palletwide containers met afgevlakte hoeken?

  1. Is de Europese Commissie van mening dat de 45 ft palletwide container met afgevlakte hoeken voldoet aan de criteria  van Richtlijn 96/53/EG?
  2. Is de Europese Commissie van mening dat de 45 ft palletwide container met afgevlakte hoeken om deze reden grensoverschrijdend in het Europese vervoersysteem mag worden ingezet, indien nee waarom niet?
  3. Zo ja, op welke wijze gaat de Europese Commissie aan de buitenwereld duidelijk maken dat deze containers geschikt zijn voor gebruik in het Europese vervoersysteem, om op deze wijze de negatieve gevolgen te herstellen van de in november 2008 geleverde onjuiste informatie?

 

« Terug

Reacties op 'Van Dalen vraagt om duidelijkheid over 45 ft palletwide container'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.