Handhaving wegvervoer in Europa moet meer op één lijn komen

Vrachtwagensdinsdag 18 mei 2010 13:20

Bij de stemming in het Europees Parlement, naar aanleiding van het rapport over de handhaving van Europese sociale wetgeving in het wegvervoer, zijn twee amendementen van Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) aangenomen. Ook het rapport Ranner zelf is met grote meerderheid aangenomen.

Ik steun het rapport van collega Ranner omdat het de oplossing van de problematiek rij- en rusttijden wegvervoer aangeeft. Die oplossing ligt in het harmoniseren van de interpretatie van de wetgeving. Dat is terug te vinden in de geamendeerde paragraaf 17. De Europese Commissie moet, in samenwerking met CORTE, Tispol en Euro Controle Route, werken aan een artikelsgewijze handhavinginterpretatie van de wetgeving. Ook moet deze interpretatie duidelijk en bekend worden bij alle handhavers op de Europese wegen.

Verder benadruk ik de geamendeerde paragraaf 27. Ik roep alle chauffeurs op gebruik te maken van het meldpunt disproportionele handhaving bij Euro Controle Route. Chauffeurs, het moet anders in Europa op het gebied van de rij- en rusttijden, en dus moet daar bewijs voor worden geleverd. Meldt dus uw klachten bij het loket van Euro Controle Route!

 

« Terug

Reacties op 'Handhaving wegvervoer in Europa moet meer op één lijn komen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.