Havenrichtlijn

dinsdag 17 januari 2006 10:52

Speech Blokland, gehouden in het EP over het Commissie voorstel met betrekking tot Europese havens.

 Bijdrage van Hans Blokland (IND/DEM)   Straatsburg, 17 januari 2006



 

Voorzitter,

 

Dat er problemen zijn in sommige Europese havens staat als een paal boven water. Dat het huidige commissievoorstel een adequate oplossing voor deze problemen biedt, is minder zeker. Ook het aannemen van een aantal amendementen zal dit fundamentele punt niet kunnen veranderen. Mede gezien de groeiende weerstand onder betrokkenen tegen de implicaties die dit voorstel heeft, pleit ik voor een herbezinning op de noodzaak van deze maatregelen op dit moment.

 

Naar mijn mening is dit voorstel niet de juiste actie op het juiste moment. Ondanks de dreigende komst van de dienstenrichtlijn. Sectorale wetgeving voor de havens is gewenst evenals regels inzake staatssteun in havens noodzakelijk zijn. Dit voorstel voldoet echter niet aan de opdracht bestaande problemen het hoofd te bieden zonder overdadige administratieve en organisatorische lasten op te leggen.

 

Ik roep de collegae dan ook op dit voorstel te verwerpen en de Commissie om een nieuw doelgerichter voorstel in te dienen, samen met een voorstel voor de regulering van staatssteun in havens. De amendementen die dat doel beogen, steun ik van harte.

« Terug

Reacties op 'Havenrichtlijn'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.