Best belangrijk!

maandag 26 januari 2004 17:53

Vorige week is de slogan gepresenteerd waarmee de Nederlandse overheid haar burgers wat meer besef van Europa wil bijbrengen. Best belangrijk, want de Europese verkiezingen en het Nederlandse voorzittersschap staan voor de deur.

Vorige week is de slogan gepresenteerd waarmee de Nederlandse overheid haar burgers wat meer besef van Europa wil bijbrengen. Best belangrijk, want de Europese verkiezingen en het Nederlandse voorzittersschap staan voor de deur. Over het nieuwe motto viel een stortvloed van kritiek. Van te weinig ambitieus tot een kopje slappe thee. Jammer, want ik vind de slogan meer dan briljant. Het is een relativerende opmerking en dat kan Europa best gebruiken. Wat een missers in 2003: de houding van de Europese leiders in de Irakcrisis, het gesteggel rond het stabiliteitspact en niet te vergeten: het gezichtsverlies van de Italianen tijdens ‘hun’ afsluitende top. Silvio Berlusconi heeft dat gezichtsverlies zich persoonlijk aangetrokken maar dat is inmiddels allemaal bijgespoten, bijgebruind en rechtgetrokken.

Toch is Europa best belangrijk. Liever niet zo hoogdravend van de toren blazen: Kies voor uw toekomst, kies voor Europa. Als je op voorhand wil dat de zes miljoen promotiebudget voor niks wordt uitgegeven, dan moet je voor een dergelijke slogan kiezen. Of deze: Europa, een eenheid in diversiteit. Zo waar als een koe, maar het gaat toch ook wel een beetje over de hoofden van veel nietsvermoedende Europeanen heen. Dan veel liever best belangrijk.

Bovendien gaat deze slogan ongetwijfeld een eigen leven leiden. Net zoals de inmiddels bekende kreten als die daar zijn: foutje bedankt, busje komt zo, nu even niet, even Apeldoorn bellen en ik heb nog zo gezegd: geen bommetje! Over een half jaar brult heel Nederland met elkaar in koor: best belangrijk! Omdat de meeste mensen dit dan in verband brengen met Europa, is de slogan toch een daverend succes. Zomaar een voorspelling, gezien in de sterren.

Trouwens, de lancering van de slogan heeft al heel wat publiciteit opgeleverd. En dat is een goede zaak. Alle aandacht voor de Europese verkiezingen is meegenomen. Nu nog heel veel stemmen voor ChristenUnie-SGP. Dat is héél belangrijk!

Walter Monster

« Terug

Reacties op 'Best belangrijk!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.