"Scheiding op basis van gezond verstand"

vlaggen tourdinsdag 13 maart 2018 08:56

Peter van Dalen op 13 maart in Straatsburg: "Als het dan, helaas, toch tot een Brexit moet komen dan geen harde Brexit maar een redelijke scheiding op basis van gezond verstand!"

Geen harde Brexit!

De Brexit kent alleen maar verliezers, aan beide zijden van Het Kanaal. Deze week werd uit een Brits rapport duidelijk, dat alle regio’s in het Verenigd Koninkrijk klappen gaan oplopen door de Brexit.

Maar ook Europese economieën, zoals die van Nederland, gaan miljarden-schade oplopen. De Duitse BDI heeft laten berekenen, dat een harde Brexit vermoedelijk 9 miljard extra gaat kosten.

 

Gelukkig zie ik in het document dat de heer Tusk onlangs publiceerde, dat de EU toch graag de status quo op meerdere terreinen wil handhaven: ik denk bijvoorbeeld aan visserij, luchtvaart, Erasmus, veiligheid en handel in goederen.

 

Dat is de juiste richting: laten ook onze onderhandelaars gaan voor redelijkheid en billijkheid. Niet elkaar het mes op de keel zetten want ook na 2019 moeten onze vissers vissen, onze bedrijven kunnen exporteren en importeren, en studenten over de grens studeren. Als het dan, helaas, toch tot een Brexit moet komen dan geen harde Brexit maar een redelijke  scheiding op basis van gezond verstand!

 

« Terug

Reacties op '"Scheiding op basis van gezond verstand"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.