Peter van Dalen stelt vervolgvragen over pitotbuizen

050 (2)dinsdag 25 januari 2011 16:07

Naar aanleiding van de antwoorden van de Europese Commissie en het Europese Agentschap voor de Veiligheid in de Luchtvaart (EASA) op eerdere vragen over de toelatingseisen van pitotbuizen wil Europarlementarier Peter van Dalen enkele aanvullende vragen stellen.

De eerder gestelden vragen vindt u hier.

1. Is er een relatie tussen de resultaten van het voorlopig onderzoek naar het ongeval met de Air France Airbus en de wijziging van de toelatingseisen van pitotbuizen op 31 januari 2010? Zo nee, wat was dan de reden om deze wetgeving te wijzigen, zo ja, zijn van andere technische onderdelen van vliegtuigen de toelatingseisen veranderd naar aanleiding van de resultaten van het voorlopig onderzoek?

2. Is EASA betrokken bij het onderzoek naar het ongeval met de Air France Airbus vlucht 447 van Rio de Janeiro naar Parijs in mei 2009? Zo ja, wanneer kunnen de definitieve onderzoeksresultaten worden verwacht?

3. Bent u bereid de antwoorden op deze vragen eerder te geven dan de antwoorden op de eerdere vragen, waar ik 9 maanden op heb moeten wachten?

« Terug

Reacties op 'Peter van Dalen stelt vervolgvragen over pitotbuizen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.