Het werk in het Europese Parlement steunt al 30 jaar op gebed

zijaanzicht vlaggen tourwoensdag 22 september 2010 11:10

Vandaag is in Straatsburg de 30e verjaardag gevierd van het Europese gebedsontbijt. Bij deze officiële viering sprak EP Vice-Voorzitter Tökes een boodschap uit namens de Voorzitter van het Europees Parlement, de Pool Buzek. Buzek toonde zich dankbaar dat er nu samen gebeden kan worden met collega´s ook uit Oost-Europa. Het gebed voor het werk in het Europees Parlement noemde hij onmisbaar.

Anderen lazen boodschappen voor van vroegere deelnemers aan het gebedsontbijt. Peter van Dalen (ChristenUnie) bracht een felicitatie-boodschap over van de vroegere leider van het gebedsontbijt, de Engelse Labour-afgevaardigde David Hallam.

Peter van Dalen is erg enthousiast over het gebedsontbijt. Van Dalen: ,,Het is bijzonder inspirerend om in de enorme hectiek van het dagelijkse Europese politieke werk een vast moment van rust en bezinning te hebben. Gods Woord sterkt en bemoedigt ook in het midden van dit Europese politieke forum. Het is bijzonder fijn te zien dat er collega´s uit de meeste politieke fracties en vele landen bij zijn. Je merkt dan duidelijk dat Gods Woord verbindt over fracties en grenzen heen. Er komen toch meestal zo´n 10 tot 20 collega´s samen, plus enkele kerkelijke voorgangers uit Straatsburg en omgeving. Ik begrijp het heel goed dat mijn politieke voorgangers zoals Van der Waal, Van Dam en Blokland deze bijeenkomsten ook bijwoonden.”

Al 30 jaar lang worden iedere Straatsburg-week alle Europarlementariërs uitgenodigd vroeg op een morgen bijeen te komen. De algehele leiding van die wekelijkse bijeenkomsten is nu in handen van Malcolm Harbour, een Engelse Conservatieve afgevaardigde (ECR-fractie). De normale gang van zaken is dat hij de bijeenkomst opent met een begroeting. Daarna houdt een Europarlementariër een overdenking naar aanleiding van een Bijbel-gedeelte. Vervolgens voegen andere EP-leden daar hun overwegingen aan toe. Daarna worden er gebedspunten verzameld en spreekt Harbour dat gebed uit. Afgesloten wordt met het bidden van het Onze Vader in de eigen landstaal.

 

 

« Terug

Reacties op 'Het werk in het Europese Parlement steunt al 30 jaar op gebed'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.