Peter van Dalen verheugd met steun aan Nederlands bouwbedrijf Heijmans

euromuntenmaandag 14 december 2009 08:49

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) is verheugd over de bijdrage die de Nederlandse bouwonderneming Heijmans uit het Europese Globaliseringsfonds kan verwachten. ,,De Nederlandse bouwsector is enorm zwaar getroffen door de huidige Europese crisis, waarbij veel gedwongen ontslagenen zijn gevallen. Het is daarom goed dat Europa een bijdrage uit het Globaliseringsfonds wil leveren juist voor bedrijven zoals Heijmans, die nadrukkelijk te maken hebben met Europese omstandigheden en grensoverschrijdende concurrentie” aldus Van Dalen.

Het Europese Globaliseringsfonds is een fonds waar ondernemingen uit de Europese lidstaten, of deelsectoren uit Europese regio’s, een beroep op kunnen doen voor het aanbieden van omscholingscursussen aan werknemers die ontslagen zijn. Er dient wel aan verschillende voorwaarden te worden voldaan. Het moet onder andere gaan om meer dan 500 ontslagen werknemers. Van Dalen: “Het feit dat het verzoek van Heijmans ontvankelijk is verklaard, geeft aan wat voor veldslag er gaande is in de bouwsector. Het bijzondere van dit fonds is dat het geld alleen besteed mag worden aan omscholingscursussen en trajectbegeleiding. Het geld komt dus rechtstreeks ten goede aan de ontslagen werknemers. Hopelijk draagt deze Europese bijdrage ertoe bij dat de ontslagen werknemers snel weer ergens anders aan de slag kunnen”. 

Naast Heijmans krijgen ook het Zweedse Volvo en het Oostenrijkse Steiermark een bijdrage uit het Europese Globaliseringsfonds.

« Terug

Reacties op 'Peter van Dalen verheugd met steun aan Nederlands bouwbedrijf Heijmans'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.