ChristenUnie: ook algemene kosten moeten verantwoord worden

vergadering in hemicycle close up webversievrijdag 23 oktober 2009 19:15

Tijdens de behandeling van de begrotingsbudgetten heeft ChristenUnie-lid in het Europese Parlement Peter van Dalen, zich gekeerd tegen de praktijk waarin leden wel een onkostenvergoeding krijgen, maar deze niet hoeven te verantwoorden. Van Dalen: ,,Per maand wordt aan ieder EP-lid een blanco cheque afgegeven waar zelfs Sinterklaas van opkijkt."

Van Dalen heeft tegen alle begrotingsvoorstellen gestemd. ,,Alle voorstellen voorzien in een gelijk blijven of verhogen van de budgetten. Door de economische crisis worstelen de regeringen in alle lidstaten met dalende inkomsten. En dan gaan wij hier in Europa door met meer uit te geven? Onbegrijpelijk!"

Onkostenvergoeding

Het EP-lid is ook tegen omdat nu is vastgelegd, dat ieder EP-lid naast het salaris per maand recht heeft op 4202 Euro voor algemene onkosten. ,,De leden worden geacht dit forse bedrag te besteden aan onder andere bureau- en telefoonkosten. Echter, geen enkel parlementslid is verplicht verantwoording af te leggen voor de besteding dit geldbedrag. Hierdoor wordt per maand aan ieder EP-lid een blanco cheque afgegeven waar zelfs Sinterklaas van opkijkt."

,,Ik vind dat volstrekt verwerpelijk", aldus Van Dalen. ,,Als dit parlement zichzelf serieus neemt moet deze praktijk gestopt worden. Dat kan doordat men, net zoals ik, tegen de begroting stemt. Tevens roep ik iedere collega er toe op in ieder geval vrijwillig over te gaan tot controle van de besteding van deze geldsom."

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: ook algemene kosten moeten verantwoord worden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.