Nieuwe fractie: Een spannende uitdaging!

peter van dalen gracht topbannerdinsdag 07 juli 2009 13:38

Het is zo ver. De nieuwe fractie van Europese Conservatieven en Hervormers (European Conservatives and Reformists) is van start gegaan. Namens de ChristenUnie sluit ik mij aan bij deze Eurorealistische fractie. Het zal niemand ontgaan zijn dat de route hiernaar toe voor beroering gezorgd heeft. De afgelopen periode hebben de media hier veel over bericht. Dit alles is mij niet in de koude kleren gaan zitten, schrijft Peter van Dalen.

Tegelijk staat voor mij als een paal boven water, dat de ChristenUnie niet gemakkelijk noch te snel is meegegaan met de nieuwe fractie. Ik ga namens de ChristenUnie verder in deze fractie die goed aansluit bij ons verkiezingsprogramma. Een realistische fractie die werkt vanuit een basisprogramma dat past bij onze partij. Perspectief en spannende uitdaging tegelijk !

Ik voel me thuis bij de nieuwe fractie: ze zet zich in voor betere samenwerking in Europa bij grensoverschrijdende onderwerpen als milieu, duurzame energie en eerlijke handel. Tegelijk wil de fractie een realistischer Europa: Europees regelen wat Europees nodig is en ruimte laten aan de lidstaten voor nationaal beleid, goede democratische controle, geen Europese superstaat, aanpakken van overbodige en kostbare bureaucratie en transparantie en eerlijkheid in de Europese instellingen en bij het gebruik van Europese fondsen. Bovendien is de basisverklaring van de nieuwe fractie geamendeerd op verzoek van de partijbesturen van ChristenUnie en SGP en collega Belder en mijzelf. In de ECR-basistekst is daardoor opgenomen dat we opkomen voor eerlijke handel, duurzame en schone energievoorziening en dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is.

Tevens is in de fractie bepaald geen extreme groeperingen toe te laten zoals de rechts-nationalistische partijen Lega Nord (uit Italië) en LAOS (uit Griekenland), en de Franse nationalistische pro-Jachtpartij.

Ik ga de nieuwe en spannende uitdaging met de ECR-collega’s aan. Mijn doel is de zichtbaarheid van de ChristenUnie te vergroten en onze punten uit het verkiezingsprogramma te realiseren. Ik heb daar veel zin in! Ik blijf u op de hoogte houden.

Peter van Dalen

Juli 2009

« Terug

Reacties op 'Nieuwe fractie: Een spannende uitdaging!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.