Ongeboren leven niet rechteloos

dinsdag 02 september 2003 20:47

Ik sluit mij aan bij de complimenten die collega Lynne krijgt voor haar verslag maar ik vind dat het verslag niet compleet is. Het is goed dat er aandacht wordt besteed aan de rechten van de gehandicapten.

In 'het Europees Jaar van de mensen met een handicap' spreekt het Europees Parlement vandaag over de rechten en waardigheid van personen met een handicap. Hans Blokland vraagt in zijn bijdrage nadrukkelijk aandacht voor de rechten van ongeboren mensen met een handicap.
__________________________________________________________________________

Ik sluit mij aan bij de complimenten die collega Lynne krijgt voor haar
verslag maar ik vind dat het verslag niet compleet is. Het is goed dat er aandacht wordt besteed aan de rechten van de gehandicapten.
Maar naast alle rechten die worden genoemd voor personen met een handicap mis ik de aandacht voor de rechten van ongeboren kinderen met een handicap.
En ook dat ongeboren leven heeft recht op bescherming.
Al te vaak wordt prenatale zwangerschapsdiagnostiek enkel gebruikt om te bepalen of een ongeboren kind een handicap heeft. Waarna overgegaan wordt tot een abortus.
Het is een klap in het gezicht van mensen met een aangeboren handicap om te weten dat we ons zo druk maken om hun rechten. Terwijl hun handicap bij ongeborenen een reden tot levensbeëindiging zou vormen. Daar hebben gehandicapten kennelijk geen rechten, laat staan waardigheid.

Hans Blokland

« Terug

Reacties op 'Ongeboren leven niet rechteloos'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.