Ultimatum voor Irak

woensdag 04 september 2002 15:53

"De Europese Unie moet een ultimatum stellen aan de hervatting van VN-wapeninspecties", aldus Bas Belder (ChristenUnie/SGP).

EU moet ultimatum stellen aan hervatting VN-wapeninspecties

"Waarom stelt de EU geen duidelijke tijdslimiet vast waarbinnen Bagdad de hervatting van VN-wapeninspecties dient toe te staan en waarom gaat de EU niet in gesprek met de Iraakse opppositie?" Dat waren twee vragen van Europarlementariër Belder (ChristenUnie-SGP) aan de Raad van Ministers in het debat over Irak in het Europees Parlement op woensdag 4 september.

De ChristenUnie-SGP vraagt de Raad voorts om direct initiatieven te ontplooien voor een diepgaand topoverleg met de Amerikaanse regering. "Onderwerp zou een gezamenlijke aanpak van Iraks aanhoudende destabiliserende internationale rol moeten zijn. Het lanceren van een Europees vredesvoorstel voor het Israëlisch-Palestijnse conflict verdraagt zich nu eenmaal niet met het gedogen van een sponsor van Palestijnse terreur."


Drs B. Belder is lid van de commissie Buitenlandse Zaken en vice-voorzitter van de delegatie voor betrekkingen tussen de EU en de VS

« Terug

Reacties op 'Ultimatum voor Irak'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.