'ChristenUnie SGP is de derde winnaar van de Europese Verkiezingen'

20090604 Europese Verkiezingen Uitslagenavond_Dalen&Beldervrijdag 05 juni 2009 01:09

Lijsttrekker Peter van Dalen en kompaan Bas Belder van de ChristenUnie SGP zijn dankbaar voor hun twee behouden zetels. “Dit is meer dan zetelbehoud, het is toch nog een behoorlijke winst, want het totale aantal zetels is gedaald”, meldde Van Dalen. De eerste man van de gezamenlijke lijst sprak laat op de avond een zaal vol enthousiaste ChristenUnie- en SGP-leden toe met: “Hier voor u staat een dankbaar en gezegend mens. We hebben hard gewerkt en we wisten dat we een goed programma hebben, gelukkig vond de kiezer dit ook!”

“We zijn blij met onze twee zetels. Als je dít resultaat weet te boeken tussen het geweld van alle andere partijen, is dat een resultaat om superdankbaar voor te zijn”, aldus een zichtbaar gelukkige lijsttrekker. “Ons motto was: ‘Samenwerking ja, superstaat nee’, daar gaan we ons in Europa dubbel en dwars voor inzetten de komende vijf jaar.”

 

  Een fotoimpressie van de campagne en uitslagenavond.

Van Dalen en Belder gaan de komende dagen een fractie vormen in het Europees parlement. “De laatste weken hebben we ons intensief georiënteerd op de mogelijkheden voor een fractie. De ideale fractie bestaat helaas niet, maar we hopen zeker uit te komen bij een fractie die ons christelijke geluid voluit de ruimte geeft”, aldus Van Dalen.

“De ChristenUnie SGP is donderdagavond als derde winnaar uit de bus gekomen bij de Europese Verkiezingen”, zo zei André Rouvoet in een eerste reactie op de voorlopige uitslagen. “Zeker omdat er twee zetels minder te verdelen waren bij deze verkiezingen, is dit een prestatie van de ChristenUnie SGP om trots op te zijn, aldus ChristenUnie-partijleider Rouvoet.”

Download hieronder het interview met André Rouvoet (1,5 minuut)  als mp3.

Op de website van de NOS zijn de uitslagen verder te volgen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20090604 Reactie Rouvoet Europese Verkiezingsuitslag1,2 MBaudio/mpegdownload

« Terug

Reacties op ''ChristenUnie SGP is de derde winnaar van de Europese Verkiezingen''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.