Campagnetour vrijdag 29 mei in Ede

campagnebus 3donderdag 28 mei 2009 11:13

Vrijdag 29 mei zijn lijsttrekker Peter van Dalen en Europarlementariër Bas Belder op verkiezingscampagne in de provincie Gelderland. Overdag bezoeken de Europese kandidaten van ChristenUnie SGP Wapenveld, Nunspeet, Ermelo en Ede. Het bezoek aan de provincie loopt uit op een interactieve campagneavond in de Christelijke Hogeschool Ede. Daar treden, naast lijsttrekker Van Dalen en huidig Europarlementariër Belder ook de Europese kandidaten Stieneke van der Graaf, Carla Dik, Marcel de Haas en Leon Meijer op. Zowel Dik, De Haas als Meijer komen uit Gelderland. Deze campagnedag vormt de feestelijke afsluiting van de campagnetour van ChristenUnie SGP door Nederland in het kader van de Europese verkiezingen.

Werkbezoeken Wapenveld, Nunspeet, Ermelo

Vrijdag vanaf tien voor één ‘s middags bezoeken Van Dalen, Belder en de andere kandidaat-Europarlementariërs het Gemaal Veluwe in Wapenveld. De Hattemse wethouder Luuc Teuben (ChristenUnie) leidt het gezelschap daar rond. Daarna volgt om twee uur een werkbezoek aan Inclusief, het gezamenlijk bedrijf op basis van de Wet Sociale Werkvoorziening van een aantal Veluwe gemeenten. Om kwart over drie volgt een bezoek aan Camping de Haeghehorst in Ermelo. Daar spreekt het gezelschap over de Brusselse regels rondom Natura2000 en de uitwerking daarvan in de dagelijkse praktijk. Na dit bezoek, vertrekt de campagnebus naar het centrum van Ede om daar in gesprek te gaan met kiezers.

Campagneavond Ede

’s Avonds is er een ‘interactieve’ campagnebijeenkomst met leden en kiezers in de Christelijke Hogeschool Ede. Ook deze laatste campagneavond is voor iedereen vrij toegankelijk, het programma begint om kwart voor acht en duurt tot omstreeks half tien. Om half negen gaan lijsttrekker Peter van Dalen, Europarlementariër Bas Belder en kandidaat-europarlementariërs Stieneke van der Graaf, Carla Dik, Marcel de Haas en Leon Meijer, in debat met het publiek. Zij voeren het debat aan de hand van enkele pittige stellingen. Om negen uur is Tweede Kamerlid Arie Slob (ChristenUnie) aan het woord over Europa. Ook Tweede Kamerlid Kees van der Staaij (SGP) geeft acte de présence. Waarna lijsttrekker Van Dalen de avond afsluit met zijn ‘Samenwerking Ja, Superstaat Nee’-speech.

Meer informatie over de verkiezingscampagne is te lezen via: www.petervandalen.eu en www.basbelder.eu

 

« Terug