Campagnevoeren geeft energie!

campagnevoeren_ep2009dinsdag 26 mei 2009 09:55

Al twee weken toeren we, vaak onder een zonnetje dat naarmate de dag vordert stralender wordt, door Nederland. Een prachtig bestickerde campagnebus brengt onze huidige Europarlementariër Bas Belder, mij en andere Europese kandidaten van ChristenUnie SGP naar alle delen van Nederland. Dit schrijft Europees lijsttrekker Peter van Dalen in een verkiezingsblog voor dagblad Trouw.

Onze campagneslogan: ‘Samenwerking ja, superstaat nee’ is in duidelijke, vette letters op de zijkant van de bus gestickerd. Een motto dat we als eurorealisten al 25 jaar hebben. Want Europa hoeft zich niet overal mee te bemoeien: onderwijs, pensioenen en gezondheidszorg bijvoorbeeld hebben we in Nederland prima zelf geregeld. Maar thema’s als duurzaamheid, mensenhandel en fraudebestrijding moeten we in Europa gezamenlijk aanpakken.

Waarom duurzaamheid? Omdat het milieu een grensoverschrijdend thema is: vieze lucht stopt tenslotte niet bij de grens. Vervuild water stopt niet met stromen bij de grenspaal.

Wat me tijdens deze toer gelukkig opvalt is dat overal de duurzame projecten de grond uitspringen. Geweldig al die projecten rondom duurzame energie, biologische gassen, zonne-energie, elektrische auto’s (terzijde: de motoren hiervan zijn Nederlands exportproduct!). Wat een groene energie overal!

Het thema duurzaamheid sluit ook prachtig aan bij ons verkiezingsprogramma. Gods Woord laat ons zien hoe we moeten kijken naar de dingen om ons heen, omgaan met elkaar en met de schepping. Die aanwijzingen hebben we concreet en praktisch vertaald in ons programma.

Prachtig om zo met de collega’s on tour te zijn en nog eens te merken waar we samen voor staan. Zeker als onze tweede man, Bas Belder, herhaaldelijk kan vertellen hoe mensenrechten en godsdienstvrijheid hem aan het hart gaan. En hoe hij daadwerkelijk vanuit Europa het verschil kan maken, bijvoorbeeld in zijn recente bezoeken aan China en Bulgarije.

Lees hier meer over de campagnetour

 

 

« Terug

Reacties op 'Campagnevoeren geeft energie!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.