Gebakken vis en snelle bus

zaterdag 16 mei 2009 18:58

Flevoland is prachtig! En de koppeling tussen de regiotoer en ons Europese werk heeft zich vandaag opnieuw voluit bewezen. Eerst een leuk bezoek met Jelte Hoving in Almere. Een stad met ambitie ! Dat straalt er af.

Bij de visafslag op Urk kregen we een puike portie gebakken vis te eten: dat krijg je nergens zo! Maar er was ook een boodschap bij de vis. De sector werkt keihard aan verduurzaming. En werkt in harmonie met biologen aan een goede bestandmeting van de vissoorten. Toch blijft de beeldvorming helaas negatief. Onterecht zo stelden wij vast. Er wordt alles gedaan voor gezonde vis en een gezonde sector.

Daarna een zeer constructief overleg met raads- en statenleden. Wethouder Leo Voorberg uit Emmeloord liet ons zien dat de superbus van Wubbo Ockels veel kans maakt de verbindende schakel tussen de Randstad, Flevoland en Noord-Nederland te worden. De bus kan 23 passagiers vervoeren met een snelheid van 300 kilometer per uur. De bus is zeer milieuvriendelijk en rijdt op elektriciteit. Dat heeft ook als voordeel dat er zeer snel kan worden opgetrokken en gestopt. Dus er kunnen veel plaatsen worden aangedaan .

Het knelpunt is de financiering van het project. Al pratend met Leo Voorberg kwamen we tot  de oplossing: trek de buslijn door naar Noord-Duitsland/Bremen. Dan is het een grensoverschrijdend project en kan subsidie uit het Trans Europese Netwerk-budget aangevraagd worden. De kansen daarvoor lijken goed en dan gaat het om echt veel geld. Bas Belder en ik hebben afgesproken hiermee samen met de mensen vanuit Flevoland aan de slag te gaan. Het nut van onze regiotoer is vandaag opnieuw gebleken !

De campagneavond werd goed bezocht. Positieve en ondersteunende speech van onze Haagse fractievoorzitter Arie Slob. Arie: zeer bedankt voor je steun! Het klassieke gitaarspel van Jannemieke de Jong was klasse.

Peter van Dalen

Bekijk hier een fotoreportage

« Terug

Reacties op 'Gebakken vis en snelle bus'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.