Europarlementariër Bas Belder komt op voor vissers

Bas Belder P1000549vrijdag 15 mei 2009 15:25

“Als Brussel de vissers opnieuw beperkende maatregelen wil opleggen, moet Nederland gaan voor het motto: ‘Andere landen eerst’. De Nederlandse vissers hebben de afgelopen jaren meer dan gemiddeld bijgedragen aan de verduurzaming van de visserij, met name wat betreft de inkrimping van de vloot. Dat was goed, maar daarom zijn nu vooral de andere landen aan zet.”

 

Dat zei Europarlementariër Bas Belder (ChristenUnie SGP) vrijdag 15 mei tijdens een verkiezingsbijeenkomst op Urk. Belder haakte met zijn kritiek in op het Groenboek over de hervorming van het Gemeenschappelijk Europees Visserijbeleid. Minister Verburg van LNV hoopt dit najaar namens de Nederlandse regering haar visie op dit nieuwe beleid te presenteren.

Belder wees er verder op dat uit recent onderzoek blijkt dat veel Nederlanders weinig weten van de visserijsector. Mede daarom hebben de vissers last van een minder positief imago dan bijvoorbeeld de milieubeweging. De Europarlementariër riep de vissers daarom op om “meer de boer op te gaan.” Hier ligt een duidelijke taak en uitdaging voor de visserij-organisaties. Zij moeten meer werk maken van de promotie van de vis en van het werk dat de vissers dagelijks doen. Belder: “Samen moeten we gaan voor gezonde vis en een gezonde sector.”

Meer informatie over de verkiezingscampagne van ChristenUnie SGP is te lezen via: www.petervandalen.eu en www.basbelder.eu

 

« Terug