Frisse Friese wind!

P1080417 Peter van Dalen regiotour Frieslanddonderdag 14 mei 2009 08:56

Vandaag op pad in Friesland. Ik hoor van een journalist dat wij de eersten zijn die deze provincie aandoen in deze Eurocampagne. We krijgen meteen een prachtige zon als beloning. De dag staat in het teken van verkeer en vervoer. We starten met een bezoek bij ChristenUnie burgemeester Stellingwerf in Lemmer. Dick heeft het prima naar z´n zin in Lemsterland. Dat is hem van harte gegund. Vervolgens op bezoek bij scheepswerf VEKA-Bijlsma. Ondanks de huidige crisis hebben ze gelukkig nog een goed gevulde orderportefeuille dankzij een breed aanbod van te produceren scheepstypen. Wij krijgen als huiswerk mee goed op te letten op concurrentievervalsende steunmaatregelen door andere landen. Genoteerd!

Van een aantal wegvervoerders die we daarna bezochten bij  het transportbedrijf Brant Visser kregen we ook huiswerk mee: handhaving van overtredingen moet eerlijker. Nu krijgen chauffeurs juist voordat ze een beveiligde parkeerplaats bereiken soms forse boetes. Met name in Frankrijk. Het kan haast geen toeval meer zijn dat veel Nederlandse chauffeurs aan de kant worden  gezet voor inspectie. Echt te gek gaat het in België. Agenten rekenen daar pas aan het einde van de maand met hun baas af welke boetes ze hebben uitgeschreven. Dus cashen ze veel boetes in de eerste dagen van de maand om dat op rente een tijdje op de bank te parkeren tot het einde van de maand.´ Dat kan niet waar zijn´ roep ik nog, maar alle 8 directeuren van de transportondernemingen roepen in koor dat het wel zo is. Werk aan de Europese winkel dus.

´s Avonds veel goede gesprekken tijdens de campagneavond in het stadion van SC Heerenveen. Frisse, pittige vragen. Zo ken ik Friesland: veel pit, altijd een frisse wind.

« Terug

Reacties op 'Frisse Friese wind!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.