Groningen geeft energie

campagnebus en peterdinsdag 12 mei 2009 11:54

Maandag 11 mei, onder een zonnetje dat allengs stralender wordt, zetten we koers naar Groningen. In een prachtig bestickerde campagnebus gaan Bas Belder, een groot aantal campagnemedewerkers en ondergetekende op weg naar het Noorden.

We starten bij de Gasunie om vervolgens via Groningen Seaports, naar Bio MCN te gaan. Wat opvalt is dat overal de duurzame projecten de grond uitspringen. Geweldig al die projecten rondom duurzame energie en biologische gassen. Wat een groene energie hier in Groningen! En wat een warme en inspirerende dag. Niet in de laatste plaats door de energieke Groningers van diverse kiesverenigingen en uit de Provinciale Staten.

In de campagnebus kan het Groninger Statenlid en kandidaat voor de Europese lijst, Stieneke van der Graaf , het niet nalaten om ons te voorzien van talloze details van het prachtige Groninger landschap dat aan ons oog voorbij trekt. Groningen is zoveel mooier dan we hadden gedacht.

Het thema duurzaamheid van vandaag sluit ook prachtig aan bij ons verkiezingsprogramma. Gods Woord laat ons zien hoe we moeten kijken naar de dingen om ons heen, omgaan met elkaar en met de schepping. Die aanwijzingen hebben we vertaald naar ons programma. Mooi dat er in Groningen veel werk wordt gemaakt van duurzaamheid.

Gelukkig ook dat er de Europese structuurfondsen zijn, waardoor een provincie als Groningen geld krijgt voor de broodnodige investeringen in infrastructuur en innovatie met duurzaamheid. Bij onze Groningse gedeputeerde Rudi Slager is dit in goede handen!

Prachtig om zo met de collega’s on tour te zijn en nog eens te merken waar we samen voor staan. Zeker als onze tweede man, Bas Belder, nog eens vertelt hoe mensenrechten en godsdienstvrijheid hem aan het hart gaan en hoe hij daadwerkelijk vanuit Europa het verschil kan maken, bijvoorbeeld in zijn recente bezoeken aan China en Bulgarije. En ons Tweede Kamerlid Esmé Wiegman ons en de goed gevulde zaal voorhoudt, juist in Europa op te komen voor duurzaamheid.

Al met al een uitstekend plan van campagneleider Shahied Badoella en Reina Dijksterhuis als z’n campagnesteun en -toeverlaat, met onze campagnetour in Groningen te beginnen. Woensdag op naar de volgende mooie noordelijke provincie: Friesland.

Peter van Dalen

« Terug

Reacties op 'Groningen geeft energie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.