Campagne start in Groningen

2009_EP-kandidaten_610maandag 11 mei 2009 09:26

Maandag 11 mei is lijsttrekker Peter van Dalen op Europese verkiezingscampagne in de provincie Groningen. Overdag gaat de lijsttrekker van de ChristenUnie SGP samen met andere kandidaat-europarlementariërs achtereenvolgens op bezoek in Groningen en Delfzijl. "Campagnevoeren is mensen ontmoeten én kijken naar wat er goed en fout gaat in dit Europese land", zegt de voorman van de ChristenUnie SGP. Het bezoek aan de provincie loopt uit op een 'interactieve' campagneavond in het Gomarus College in Groningen. ChristenUnie Tweede Kamerlid Esmé Wiegman en de Groningse ChristenUnie Gedeputeerde Rudi Slager geven 's avonds ook acte de présence.

Werkbezoeken

Om 12:00 uur brengen Van Dalen en de andere kandidaat- Europarlementariërs een werkbezoek aan de Gasunie in Groningen. Van Dalen steunt het initiatief van de Gasunie om Nederland in Europa tot belangrijk gasdistributiepunt ("gasrotonde") te maken. Tegelijk vraagt Van Dalen de directie van de Gasunie mee te werken aan duurzame energieoplossingen. Van Dalen: "We weten dat de mondiale gasmarkt wordt beheerst door landen als Rusland en Iran. Geen geruststellend idee. We moeten dus in Europa samenwerken om te komen tot duurzame energieoplossingen".

Na dit bezoek, vertrekt de campagnebus naar de Grote Markt in het stadscentrum voor een straatactie en gesprekken met kiezers. Het laatste werkbezoek van deze dag is van 15:30 - 17:00 uur aan Groningen Seaport in de Eemshaven, met bijzondere aandacht voor het goederenvervoer over water. Ook is er een bezoek aan een bio-ethanolfabriek .

Campagneavond stad Groningen

's Avonds is er een 'interactieve' campagnebijeenkomst met leden en kiezers in het Gomarus College. De avond is voor iedereen toegankelijk, begint om 19.45 uur en duurt tot omstreeks 21:30 uur. Om 20:30 uur gaan lijsttrekker Peter van Dalen, kandidaat-europarlementariërs Bas Belder (nummer 2 op de lijst) en Stieneke van der Graaf (nummer 5 op de lijst) en Groningse Gedeputeerde Rudi Slagter in debat met het publiek. Om 21:00 uur is 'Europawoordvoerder' van de ChristenUnie Tweede Kamerfractie Esmé Wiegman aan het woord en 10 minuten later houdt Peter van Dalen zijn 'Samenwerking Ja, Superstaat Nee' speech. De muzikale omlijsting is in handen van pianist Jan Korterink.

Meer informatie op de verkiezingswebsite: www.petervandalen.eu

 

« Terug