Van Dalen: 'Vasthouden aan CO2-reductie zoals afgesproken!'

schoorsteen_kopvrijdag 17 april 2009 11:58

,,Afspraak is afspraak: CO2 reductie in 2020 op dertig procent. Dat hebben we in het Regeerakkoord afgesproken", aldus Peter van Dalen, Europees lijsttrekker ChristenUnie-SGP. Hij reageert hiermee op CDA-lijsttrekker Van de Camp die meent dat een reductie van twintig procent genoeg is. Van Dalen: ,,Om die dertig procent te halen zal Europa, naast de inspanningen van de lidstaten, er een flinke schep bovenop moeten doen."

Van Dalen is er van overtuigd dat Europa leiderschap moet tonen. ,,Juist nu moeten we alles uit de kast halen om deze doelstelling te realiseren. Hier valt niet te kiezen: dit moet. Nu al stijgt de jaarlijkse temperatuur op aarde meer dan gedacht. En nu al lijken de prognoses over de zeespiegelstijgingen aan de te lage kant. Dus we moeten geen stap terug zetten, maar een stap vooruit", aldus Van Dalen.

Symposium Duurzaamheid
De Europees lijsttrekker wil zijn aandacht in het bijzonder vestigen op het milieu. ,,Neem nu de elektrische auto. Een geweldige innovatie waarvan ik de komende jaren echt een doorbraak verwacht. Als Europa een beetje meewerkt, en de ChristenUnie-SGP ziet daar streng op toe, hebben we over een aantal jaren een heel ander straatbeeld, vol met milieuvriendelijke auto's. Dat bespaart niet alleen het milieu, maar ook het huishoudpotje van de burger," aldus Van Dalen in zijn toespraak op een symposium van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. Daar wordt vrijdagmiddag de publicatie ‘Bio-energie, natuurlijk beter?' gepresenteerd.

 

« Terug

Reacties op 'Van Dalen: 'Vasthouden aan CO2-reductie zoals afgesproken!''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.