Bas Belder deelnemer trans-Atlantische gesprekken over Taiwan

maandag 01 oktober 2007 10:00

“Taiwan weigert de Olympische fakkel” Met de komst van de Olympische spelen naar China, staat ook de relatie van China met Taiwan weer in de schijnwerpers. Bas Belder zal volgende week in de VS met Amerikaanse afgevaardigden de positie van Taiwan bespreken. Deze positie staat onder druk omdat China het land beschouwt als afvallige provincie. Het staat Taiwan daarom niet toe zelfstandig op te treden op het internationale toneel.

Geen lid WHO
In de gesprekken zal onder andere de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan de orde komen. China wil niet dat Taiwan lid wordt van de WHO. Deelname van Taiwan aan de WHO is essentieel om de gezondheid van het Taiwanese volk maar ook die van de hele wereldbevolking te beschermen.

SARS kent geen grenzen
Infectieziekten als SARS en vogelgriep houden zich niet aan landsgrenzen en vereisen mondiale samenwerking. Taiwan is bovendien een belangrijk knooppunt van internationaal vervoer. Jaarlijks reizen veel mensen en goederen naar of via Taiwan. Als het land geen lid is van de WHO, vormt het dus een lek in de bescherming van de wereldbevolking.

Rapport
Belder schreef reeds een rapport over de relatie tussen de EU en China. Hierin roept hij China op de status van waarnemer voor Taiwan bij de Wereldgezondheidsorganisatie te overwegen. Voor meer informatie over dit rapport:

http://www.eurofractie.nl/nl/k/n10922/news/view/116996/116992/EU-China.html

« Terug

Reacties op 'Bas Belder deelnemer trans-Atlantische gesprekken over Taiwan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.