Stemverklaring Verslag Quisthoudt-Rowohl

tour binnenplaats closewoensdag 13 december 2017 15:32

Zojuist is in het Europees Parlement in Straatsburg gestemd over het Verslag Quisthoudt-Rowohl over de situatie van mensenrechten in de wereld. Peter van Dalen heeft zich onthouden van stemming en leg hier uit waarom:

Het verslag Quisthoudt-Rowohl over de situatie van mensenrechten in de wereld heeft sterke en zwakke punten. Helaas wordt ook in dit verslag weer gedaan alsof abortus een universeel mensenrecht is. Dat is het niet. En wat mij betreft is dit ook geen onderwerp waar Europa het ooit over te zeggen krijgt.
Gelukkig bevat het verslag ook positieve punten. Ik onderstreep met name paragraaf 8 (oorspronkelijke tekstvolgorde). Deze paragraaf spreekt over de wijdverbreide schending van het recht op godsdienstvrijheid en veroordeelt de vreselijke wetten over godslastering en afvalligheid waar bijvoorbeeld Asia Bibi in Pakistan zo onder lijdt.
De tekst vraagt ook om een beter uitvoering van de EU Richtlijnen voor Godsdienstvrijheid en feliciteert Speciaal Gezant Jan Figel met zijn uitstekende inzet voor godsdienstvrijheid in de wereld. Ik ben het hier volledig mee eens en wil graag dat zijn mandaat permanent wordt.
Omdat dit rapport die beide kanten heeft, goed en slecht, heb ik mij van stemming onthouden.

« Terug

Reacties op 'Stemverklaring Verslag Quisthoudt-Rowohl'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.