Maltese jacht op trekvogels moet stoppen

Kiekendiefvrijdag 21 april 2017 17:21

"Verschrikkelijk dat trekvogels die naar Europa terugkeren om te broeden worden afgeschoten op Malta, dit moet onmiddellijk stoppen", dat stelt Europarlementariër Peter van Dalen. Hij ondertekende samen met 29 collega's een brandbrief aan de Maltese staatssecretaris. Het initiatief voor de brief kwam van Anja Hazekamp (PvdD), maar wordt gesteund door Europarlementariërs uit alle fracties. In de brief wordt de Maltese regering opgeroepen deze voorjaarsjacht te sluiten. Deze voorjaarsjacht is juist deze week weer van start is gegaan op het eiland.

Officieel is de jacht alleen opgesteld voor kwartels, maar in de praktijk worden vele soorten gevangen. Ook worden daarbij illegale methoden zoals vallen en netten gebruikt. Het bejagen van deze soorten die op weg zijn naar hun broedplaatsen is verboden volgens internationale milieubeschermingsregels. De vogels gebruiken het eiland als rustplaats en dat maakt hen extra kwetsbaar.

"Niet alleen is Malta momenteel voorzitter van de Europese Unie, ook de milieucommissaris komt van dit eiland. Zij zouden het goede voorbeeld moeten geven!", aldus Van Dalen.

« Terug

Reacties op 'Maltese jacht op trekvogels moet stoppen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.