Europarlementariër Van Dalen bezorgd over mensenrechten Noordoost India

India1dinsdag 02 november 2010 14:08

Peter van Dalen maakt zich zorgen over de situatie in Noordoost India. In dit afgelegen gebied, op de grens met China, Bangladesh en Myanmar, heerst al tientallen jaren een militaire noodtoestand Hierdoor kunnen soldaten ongestraft hun gang gaan en vinden vrijwel dagelijks mensenrechtenschendingen plaats. Van Dalen: ,,Ik roep India op deze noodtoestand in te trekken en te zoeken naar daadwerkelijke oplossingen voor de problemen van het gebied."

Vandaag precies 10 jaar geleden is de Indiase dichteres Irom Sharmila Chanu een hongerstaking begonnen. Ze wordt sindsdien met gedwongen sondevoeding in leven gehouden. De dichteres vraagt met haar actie aandacht voor de situatie in Noordoost India, die door de wereld grotendeels wordt genegeerd. Van Dalen: ,,De isolatie en onderdrukking van de mensen in dit gebied lijkt verdacht veel op de behandeling van de Dalits. Ik begrijp dat India moet kunnen optreden als er problemen zijn, maar het is een schande dat militairen ongestoord hun gang kunnen gaan."

De Europarlementariër heeft een verklaring uitgegeven die vandaag in de deelstaat Manipur, in Noordoost India, wordt voorgelezen. In Manipur vindt een bijeenkomst van mensenrechtenorganisaties die aandacht vragen voor de actie van Sharmila en de situatie in hun regio.

 

 

« Terug

Reacties op 'Europarlementariër Van Dalen bezorgd over mensenrechten Noordoost India'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:24
De Breitling Replica Watches merk presenteert dit jaar, de nieuwe, meer eigentijdse look zijn horloges van het Breitling Replica Cockpit-bereik: Beschikbaar in een verscheidenheid van metalen, kleuren van wijzerplaten en soorten Hublot Replica armbanden, Cockpits moeten alle liefhebbers van modellen pilot die niet noodzakelijkerwijs een chronograaf hoeft verleiden... Tot slot wordt de datum weergegeven in een venster muur uitgehouwen.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.