Bescherming biodiversiteit: na het vele praten nu tijd voor daden en afspraken

050 (2)maandag 20 september 2010 20:27

In het debat over de tenuitvoerlegging van EU-wetgeving tot behoud van de biodiversiteit riep Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) op tot daden in plaats van woorden. Hieronder vindt u de gehele bijdrage:

,,Helaas hebben we moeten vaststellen dat in 2010, uitgerekend in het jaar van de biodiversiteit, de doelstellingen bij lange na niet gehaald zijn. De biodiversiteit in Europa en de wereld holt achteruit!

Dit is zeer zorgwekkend. Biodiversiteit is de kern van Gods Schepping en het natuurlijk kapitaal van deze wereld. Biodiversiteit is de basis van ons voedsel en de grondstoffen die we gebruiken, en waarborgt een stabiel klimaat.

Het is nu na het vele praten tijd voor daden en afspraken.

De Europese Commissie en de lidstaten moeten zij aan zij met het Parlement strijden voor een ambitieuze taakstelling voor 2020. Dat wil zeggen een tot staan brengen van het verlies aan biodiversiteit plus een mondiale visie die waarborgt dat ecosystemen worden beschermd, gewaardeerd en hersteld!"

Volgens Commissaris De Gucht ,,moet er sprake zijn van een meetbaar, ambitieus en haalbaar plan dat in 2020 moet kunnen worden behaald. De urgentie wordt gedeeld met het Europees parlement dat de afname van biodiversiteit moet worden gestopt. In dit jaar van biodiversiteit voeren we samen campagne om de situatie te verbeteren."

 

 

 

« Terug

Reacties op 'Bescherming biodiversiteit: na het vele praten nu tijd voor daden en afspraken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.