Het Goldstone-rapport is eenzijdig

Peter van Dalen 03 high reswoensdag 24 februari 2010 19:40

In het debat over de Implementatie van de aanbevelingen van het rapport-Goldstone over Israël/Palestina riep Europarlementarier Peter van Dalen (ChristenUnie) de EU op de aanbevelingen van het rapport Goldstone niet klakkeloos over te nemen.

Israel krijgt in het rapport veel kritiek, onder andere  omdat het gevuurd heeft op economische- en burgerlijke doelen. Echter, Hamas heeft deze doelen misbruikt. Goldstone heeft het helaas niet nodig gevonden te onderzoeken of dit daadwerkelijk het geval was. Goldstone onderzoekt dus niet wat Hamas heeft misdaan en deelt eenzijdig een tik uit aan Israël. Dat wekt geen vertrouwen in het rapport omdat uit andere bronnen blijkt dat Hamas zich inderdaad verschanste óók in ziekenhuizen, ambulances en burgerbebouwingen.

Voorzitter, ik sluit positief af. In het Goldstone-rapport worden vele beschuldigingen geuit en die moeten worden onderzocht. Daartoe heeft de Israëlische overheid terecht het initiatief genomen en er is een strafrechtelijk onderzoek gestart. Dat is te prijzen. Ik vrees dat we op een dergelijke zelfkritische houding van Hamas nog héél lang moeten wachten.

« Terug

Reacties op 'Het Goldstone-rapport is eenzijdig'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.