Stopzetten SWIFT-overeenkomst onnodig

_MG_2743donderdag 11 februari 2010 12:31

Peter van Dalen heeft tegen de resolutie gestemd waarin het EP een verlenging van van de SWIFT- overeenkomst afwijst. In zijn stemverklaring gaf hij aan onvoldoende reden te zien voor dit besluit.

,,Het Verdrag van Lissabon heeft het Europees Parlement meer macht gegeven. Deze macht moet op constructieve wijze worden gebruikt.

In de aanloop naar het debat over de SWIFT- overeenkomst is er veel misgegaan. Commissie en Raad hebben het Parlement onvoldoende en te laat geïnformeerd. Dit mag niet weer gebeuren.

Dit is echter onvoldoende reden om plotseling een programma stop te zetten dat een aantal jaren redelijk heeft gefunctioneerd. Een programma dat zowel Europese als Amerikaanse burgers diverse malen aantoonbaar heeft beschermd. Ik heb daarom tegen het rapport gestemd en ben voor een verlenging met 9 maanden van de SWIFT overeenkomst.

Bij de onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst moeten duidelijke afspraken worden gemaakt over betere bescherming van persoonsgegevens. We moeten voorkomen dat onnodig gegevens worden uitgewisseld en data mogen niet eindeloos worden bewaard."

« Terug